Kalix Folkhögskola startar utbildning för Youtubers

youtuber2017-web.jpg

"Drömmer du om att bli Sveriges främsta Youtuber? Skulle du tycka att det vore fantastiskt att tjäna pengar på något du gillar? Eller ser du helt enkelt Youtube som en spännande del av mediavärlden? Vi erbjuder dig en utbildning där du kan förverkliga dina drömmar kring världens största videoplattform."

Med de lockande orden har Kalix Folkhögskola bjudit in alla till en 20 veckors distansutbildning. Antagningskrav: godkänd grundskola.

Utbildningen startade i oktober 2017 för 20 antagna elever. Youtuberutbildningen ska ge eleverna effektiva redskap för att kunna verka i sociala medier – i egen regi eller som marknadsföringsanställd på ett företag.

Utbildningen har fått ett enormt genomslag i media, långt mer än vad skolchef/rektor Ida Nordlund och kursansvarige Anders Durvall hade kunnat föreställa sig.

"Att verka i sociala medier och att nå olika målgrupper är en kompetens som många företag söker idag. Lika viktigt är det att ha förmågan att nå ut till en bred publik, det vill säga, hur man säljer in något till andra och får det att verka intressant och spännande. Det gäller oavsett om det är sig själv man vill marknadsföra eller en produkt åt ett företag. Flera framgångsrika Youtubers besitter en oerhört viktig egenskap med att nå ut till miljonmassor och faktiskt tjäna grova pengar på det. Jag tror personligen att denna typ av utbildningar är framtiden: vi måste följa med samhällsutvecklingen och vara stolta över alla våra exportindustrier - oavsett om det handlar om järnmalm, dataspel eller youtubeklipp" säger Ida Nordlund, skolchef/rektor för Kalix Folkhögskola.

Läs mer om Youtuberutbildningen här: http://www.kalixfolkhogskola.se/youtuber-kursplan/

Heja Kalix Folkhögskola!

Nedan finns några länkar till mediers reportage kring utbildningen:

Lilla Aktuellt SVT, intervju med Anders Durvall (ca 2:45 in i inslaget).
Kulturnytt SR P1, intervju med Pia Nyberg.
Radio Sweden SR, interview with Pia Nyberg.
Vaken P3/P4, intervju med Pia Nyberg.
SVT Sverige idag  (15 min in i programmet).
Nordnytt (7 min. in i programmet)
De har även haft Dagens Industri på besök