Mirror Årets IT-organisation 2017

Under torsdagen 11:e maj gick Luleå Business Award – Business Evening av stapeln på Kulturens hus. En av vinnarna är företaget Mirror som utsågs till Årets IT-organisation 2017. Motiveringen till priset lyder:

”Mirror erbjuder sina kunder tjänster baserad på webbteknik. Företaget drivs med stort engagemang, hög kunskap och passion i allt de tar sig för. Med sin etablering i Kalix är de goda ambassadörer för Norrbotten. Mirror är ett företag med mycket hjärta och det märks inte minst på deras nöjda medarbetare – det finns ingen måndagsångest!”

Mirror startade i Kalix 1991 av Martin Spegel tillsammans med sin far Folke Spegel. Företaget står stadigt i den norrbottniska myllan, där personalen finns och all utveckling sker. Idag är de fem delägare och tillsammans med de engagerade medarbetarna skapar de ett team som jobbar i en platt organisation, där det är enkelt att ta plats och vara delaktig i arbetet med kunderna.

Företaget fortsätter att växa. Under fjolåret anställde man sex nya medarbetare och är idag 28 anställda. De anställda vittnar om god trivsel i det stora fikarummet, där alla får plats och pratar om det positiva arbetsklimatet, som lockar både hemvändare och de som lämnat och kommit tillbaka. 

Företagets områden är web-, system- och teknik-tjänster, men nu går man in i en ny utvecklingsfas, med breddning mot egna produkter, som gör att man kommer närmare kunderna. 

-Ett av dessa områden är säkerhetsbranschen, där Mirror utvecklat verksamhetssystem som underlättar både lagring och hantering samt gör det smidigt för tekniker och projektledare att nå informationen, samtidigt som det kan ske enligt de säkerhetskrav som finns i branschen, tillägger Martin Spegel, projektledare.