Fullsatt, festligt och rappigt på Kalix Företagargala 2017

Under lördagskvällen 22:a april anordnades Kalix Företagargala, den 11:e i ordningen. Drygt 120 personer på topphumör var samlade på hotell Valhall i Kalix för att mingla, äta, dricka, dansa och hylla Kalix Näringsdriv. 

Kolla in vimmelbilderna nedan.

Anton Lundholm, Årets Företagare i Kalix 2016

Anton Lundholm, Årets Företagare i Kalix 2016

Kalix företagargala delade ut priset för Årets företagare till Anton Lundholm, Part Construction. Utdrag ur juryns motivering lyder "... För både unga och äldre företagare, och alla som berörs av hans affärs- och målinriktade verksamhet, är vår pristagare ett lysande föredöme som vi idag vill uppmärk­samma även om vi bara har sett startåren av hans som vi hoppas långa och framgångsrika resa som entreprenör, företagsledare och affärs­utvecklare."

 – Fantastiskt kul att vinna. Det är första gången jag får ett sådant här pris, säger en glad och rörd Anton Lundholm från scenen.

Företagargalan hyllade även

Årets unga företagare 2016 - Susanna Lundbäck, Make Me Up.

Priset delades ut av Swedbank, Joakim Lindström  

Motivering: "Susanna har visat prov på att det går att ta klivet från anställd till att driva verksamheten i egen regi. Hon har med ungdomligt mod och entreprenörskap tydligt visat att hon både vill och kan utveckla sitt företag."

Årets Nyföretagare 2016 - Arvid och Tania Nilsson, Arvids Steakhouse

Priset delades ut av Handelsbanken, Maria Mörk

Motivering: "En kombination av lång erfarenhet, ett starkt driv och entreprenörsanda tog de steget till eget företag. På kort tid och med stark känsla för kvalité, service och de senaste trenderna har de lyckats förena det lokala med världen och skapar smakupplevelser i världsklass. Arvids Steakhouse har satt Kalix på kartan och visar att här förenas det enkla och det exklusiva, både i smak, upplevelser och livsstil."

Årets butik 2016 - STORA COOP KALIX

Priset delades ut av Kalixföretagarnas Ordf. Hans Andersson. Priset mottogs av Patrik Kattilavaara, stormarknadschef Stora COOP Kalix.

Motivering: "De har en historia på dryga 50 år i Kalix, har trots sitt läge i en mindre kommun genomfört omfattande nyinvesteringar och deras framgång har fått stor uppmärksamhet i hela Sverige. De har en klar målsättning att lyckas i det man genomför, oavsett om det handlar om sortiment och lönsamhet eller att skapa god service för kunder och trivsel för personalen. Årets butik har med stort mod och på ett föredömligt sätt lyckats förena både en storsatsning på den fysiska butiken med att öka tillgängligheten och närheten till kunden med ett spännande modernt sortiment, som passar även den mest matglada, vilket gör Stora Coop Kalix och deras personal, till goda ambassadörer för Kalix."

2016 års DI-Gasell i Kalix - Henikssons Bygg AB

Priset mottogs av Ulf Henriksson. Priset delades ut av PWC, Olof Sandlund

För att utses till Gasell måste företaget uppfylla alla dessa kriterier. Det är alltid företagets fyra senaste årsredovisningar som ligger till grund för Gasellundersökningen. En Gasell har:

  • en omsättning som överstiger 10 Mkr
  • minst tio anställda
  • minst fördubblat sin omsättning, om man jämför det första och det senaste räkenskapsåret
  • ökat sin omsättning varje år de senaste tre åren
  • ett samlat rörelseresultat för de fyra räkenskapsåren som är positivt
  • i allt väsentligt vuxit organiskt, inte genom förvärv eller fusioner
  • sunda finanser

Stipendium Elisabeth och Carlo Olsens stiftelse - Moa Bjerner, Ann-Sofie Sköld, Annika Bränsström för sjukhuskampen

Ett stipendium delades ut på galan. Utdelare var Linda Frohm från stiftelsen.

Kolla in på vår Facebook när Moa och Ann-Sofie tackade för priset med en rapp.

Läs även vad andra medier skriver om Kalix företagargala och Kalix Live. Kalix Live lanserades på företagargalan med stort bifall.

Norrbottens affärer - Näringslivet hyllades i Kalix
Norrbottens affärer - Ny arena för näringslivet i Kalix
Affärer i Norr - Anton Lundholm, Part Construction AB, Årets företagare i Kalix

Vimmelbilder