Back to All Events

STAD I LJUS - JULBORD & SHOW 23/11-16/12


  • Folkets Hus Kalix (map)
STARK foto & design

STARK foto & design

Camilla Håkansson och Björn Nagander är musikälskarna som bla skrivit kalixlåten "ro i min själ". Tillsammans driver dem företaget ”STAD I LJUS – JULBORD & SHOW” som idag är ett magnifikt julbord med högklassig show som är placerat mitt i hjärtat av Kalix ett stenkast från älven. Ett årligt återkommande evenemang som utgör ett nära samarbete med Hotell Valhall och JARA. Därigenom kan det erbjudas diverse weekendpaket och nöjespaket i samband med showkvällar. ”STAD I LJUS – Julbord & Show” tar emot grupper, sällskap och företag upp till 350 personer per kväll och har som mål att ingen skall lämna lokalen oberörd.


Plats: Folkets Hus, Kalix

Show Torsdagar: Från 695:- 
Show: Fredagar & Lördagar: Från 695:-
Parkettpriser endast fredagar & Lördagar: Från 795:-

Boendealternativ:
Hotell Valhall - Stugor - Kalix Camping Husvagn -Norrkust Caravan, Kalix Camping

Pris på hotellrum i paketet:
Från 535kr/pers i dubbelrum
Enkelrumstillägg: Från 275kr
Priser inkl frukost och moms.


Camilla Håkansson är sångfågeln från Norrköping som stått på scener i alltifrån pianobarer till ett fullsatt globen. Camillas energi och karisma på scenen, tillsammans med hennes ljuva stämma kan få vem som helst att både skratta och gråta. Björn Nagander är artisten med många strängar på sin lyra och som efter 15 års medverkan på Western Farm nu tagit steget till att sätta upp en show i egen regi. Björns styrka är hans ”power” i rösten samt förmåga att beröra vilken publik som helst.

Hösten 2016 började de vännerna prata om att skapa ett återkommande julevenemang. Platsen skulle vara en stad som för dem båda hade en hedersplats i deras hjärtan och själva evenemanget skulle innehålla julbord och show. Vännerna, som tillsammans hade ca 30 års erfarenhet av showbiz, bestämde sig för att skapa en hejdundrandes julfest, en helkväll där maten och sången skulle erbjuda allting man förväntar sig av en julfest.

Målen, som var skyhöga, bestod bland annat i att tillsammans med gästerna leverera en känsla som öppnar upp människors hjärtan. Camilla och Björn ville skapa en stämning där gäster och personal förenas i musiken och tillsammans skapar nya traditioner. Vidare ville man tillsammans med publiken skapa en allsång där man år efter sjunger in julen och där sången ekar vidare i all evighet. Namnet "STAD I LJUS - JULBORD & SHOW" har sitt ursprung i just denna vision.

Beträffande maten var målet att kunna leverera ett magnifikt och högklassigt julbord till minst 350 personer/kväll. För att hantera ett sådant uppdrag var valet av samarbetspartner otroligt viktigt. Här krävdes stor erfarenhet och kunskap samt ett brinnande intresse för uppgiften. Camilla och Björn var båda fullt medvetna om att detaljerna och logistiken skulle vara helt avgörande kring huruvida gästerna skulle vilja komma tillbaka eller ej. Lika självklart som det var att förlägga deras evenemang i Kalix, lika självklart var valet av samarbetspartner. Valet blev Hotell Valhall/JARA. 

Under det gångna året har Camilla och Björn rest runt och spelat på alltifrån bröllop till "företagsgig". Under våren skrevs dem Kalixlåten "ro i min själ" som senare hade sin release under sommarfesten 2017. I skrivande stund är planeringen av STAD I LJUS - JULBORD & SHOW 2017 i full gång. Förra året genomfördes 4 stycken showkvällar men i år satsar man stort och har valt att gå på 12 stycken kvällar. Målet är att sälja 3500 biljetter. Något som de båda vännerna brinner otroligt mycket för är arbetet kring att få övriga Sverige att få upp ögonen för allt det vackra som Kalix har att erbjuda. Camilla och Björn vill med sitt företag få fler människor att besöka Kalix under jul där målet bla är man genom diverse weekendpaket reser till Kalix, julhandlar och går på show på kvällen. Camilla och Björn tror att rätt "paket" skulle kunna påverka stora delar julhandeln och därigenom stora delar av näringslivet. Förra året blev en succé och de båda vännerna är nu superladdade för att ge årets gäster en kväll dem sent skall glömma!

WEBBPLATS: http://www.stadiljuskalix.com

Later Event: February 24
Kalix Företagsgala lördag 24/2