banner_7.jpg

Kalixföretagarna

 

Kalixföretagarna är en lokalt förankrad företagarförening. Med stark närvaro och mitt i händelsernas centrum, kan vi med kraft lyfta fram och driva frågor som är viktiga för företagare som verkar i hela Kalix kommun. Kalixföretagarna arbetar med nätverksskapande aktiviteter som utvecklar och stärker dig i ditt företagande och fungerar även som stödjande part i dina frågor kring företagande.

Kalixföretagarna arbetar aktivt för att företagen skall synas mer och visa på den bredd och kompetens som finns. Vi är drivande i långsiktiga frågor som gäller utveckling, utbildning, UF, kompetensförsörjning samt att Kalix ska ligga i framkant, som en spännande och positiv företagsort, där det är enkelt att driva företag, bo och leva i.

Många vittnar om att Kalixföretagarna behövs och gör ett bra arbete, men vi vill ha med alla företagare som har verksamhet i Kalix – då kan vi göra skillnad, på riktigt! 

 
 

Det här gör Kalixföretagarna för ditt företag och Kalix

Ditt bollplank

Kalixföretagarna är din lokala partner och som du med förtroende kan vända dig till i alla frågor som berör dig som företagare. Med ett stort kontaktnätet både i och utanför Kalix, kan vi ge förslag och hjälpas åt att hitta rätt väg framåt.

Mötesplatser

Kalixföretagarna lyssnar på företagens önskemål om vilka aktiviteter man önskar och kan sedan tillsammans med olika partners genomföra dessa. T.ex Gomorron Kalix, näringslivsdagar, politikerträffar, Kalix Live Talks mm.

Din bransch

Olika branscher har olika utmaningar och Kalixföretagarna vill vara med och lyfta fram dessa. Centrumrelaterade frågor är ett exempel, där Kalixföretagarna lyft fram frågor kring utvecklingen av Kalix centrum och aktiviteter som skapar attraktivitet. Kalixföretagarna arbetar i nära samarbete med Kalix kommuns utvecklingsavdelning i träffar med olika branscher.

Näringslivet påverkar (samhälle, politiker)

Företagen är den viktigaste resursen för att Kalix skall fortsätta att utvecklas och vara en attraktiv ort att etablera företag på. Därför lyfter Kalixföretagarna viktiga samhällsfrågor som berör företagen, dess medarbetare och anhöriga. Ex. på detta är bredbandssatsningen, sjukhusfrågan och frågor som är direkt kopplade till företagen, t.ex. upphandlingsfrågor.

Din utveckling

Företag utvecklas ofta stegvis och Kalixföretagarna finns där för dig när det är dags.  Det kan vara så enkelt som att du har behov av större eller mindre lokaler, har fundering på en kommande förändring eller något annat, som berör din utveckling. Men även du som företagare behöver inspiration, energi och gemenskap med andra. Därför har vi skapat Kalix Live

Näringslivet och Kalix Näringsdriv hyllas

Varje år så nomineras företag till priser, som t.ex. Årets Unga företagare, Årets Nyföretagare, Årets Butik och Årets Företagare, Årets Gasell och stipendium EOS-stiftelsen. Dessa priser delas ut på Kalix Företagargala, som även är en gemytlig samvaro för företagarna. Företagargalan genomförs varje år i samarbete med sponsorer.

Kalixföretagarna vill även lyfta fram allt spännande och nytt som händer hos företagen under hela året. Har du något nytt att berätta – inga problem, kontakta oss

Kalix - we like, kalix växer, kalix syns

Kalix växer och utvecklas i en positiv riktning och vi vill vara med och påverka utvecklingen framåt. Det kan vara konkreta saker som aktiviteter och förslag för ett attraktivare Kalix till skapandet av Kalix Live, som ger företagen en arena att stolt visa upp Kalix företag och spännande Kalixambassadörer.

Kompetensförsörjning

Företagen i Kalix har ökat behov av personal och att det finns relevanta utbildningar som matchar företagens behov. Kalixföretagarna lyfter dessa frågor och fungerar som en kanal mellan företagen och skola/kommun/politiken. 

Kalixföretagarna arbetar för att öka elevers kunskap om företag och företagande. Vi samarbetar med AF gällande rekryteringsmässa samt med kommunen gällande Växa i Kalix, där elever träffar företag.

Med Kalix Live får företagen och Kalix en unik möjlighet att synas för en större publik, både bland unga och deras föräldrar, som presumtiva arbetssökande och för andra som ser och förstår att Kalix är en attraktiv ort, att bo och verka i.

Kontaktnät

Kalixföretagarna är medlemmarnas bas för ett brett kontaktnät, både lokalt och i övriga landet. Här finns de flesta branscher representerade och en styrelse med ett stort kontaktnät. Kalixföretagarna samarbetar med kommunens näringslivsenhet och olika organisationer beroende på fråga, t.ex. Svenskt Näringsliv, Norrlandsfonden, IUC, Almi, Norrbottens Handelskammare m.fl.

 

Styrelsen i Kalixföretagarna

Ordförande Hans Andersson, Nova Industri, hans@novaindustri.se
Vice ordförande Linda Frohm, Hotell Valhall, linda@hotellvalhall.com
Lisa Westerberg, Henrikssons Bygg, lisa.westerberg@henrikssonsbygg.se
Carrola Nybom, Emric, 
Anders Nordqvist, Reklamguiden, anders@reklamguiden.se
Christina Nilsson, Kalix Maskiner, webmaster@kalixmaskiner.se
Jonas Qvist, Kalix Bygg & Plåt, info@kbp.se
Arto Brushane, Ruffcom AB, arto@brushane.se
Martin Spegel, Mirror Partner, martin.spegel@mirror.se
Jan-Olov Daniels, Modulsystem, jan-olov@modulsystem.nu
Ulrika Kask, Chili
Suppleant ledamot Jimmy Väyrynen, Kalix Svets och Maskinindustri

Verksamhetsansvarig: Birgitta Johansson, birgitta@kalixforetagarna.se

 

Bli medlem

Namn *
Namn